Terug naar recepten

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de bowl: 

  • 200 gram quinoa           
  • 400 ml water (voor quinoa)
  • 2 stuks rode paprika
  • 150 gram julienne wortel
  • 1/2e komkommer
  • 1 mango            
  • 2  avocado        
  • 200 gram edamame bonen
  • 8 radijsjes
  • 300 gram kikkererwten               
  • 2 eetlepels olijfolie       
  • 1 theelepel paprikapoeder        


Voor de yoghurtdressing:

  • 6 eetlepels magere yoghurt      
  • 1 theelepel honing        
  • 2 theelepels citroensap
Regenboog Quinoa Bowl

Bereiding

Stappenplan voor de bowl:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Spoel ondertussen de quinoa goed af in een fijne zeef.
  3. Breng 400 ml water met een snufje zout aan de kook.
  4. Voeg de quinoa toe en laat ± 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  5. Zet daarna het vuur uit en laat 5 minuten nagaren.
  6. Roer los met een vork.
  7. Meng de kikkererwten met olijfolie en paprikapoeder, en verdeel ze op een bakplaat met bakpapier.
  8. Rooster 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. (Airfryer: 10 min. op 180 °C)
  9. Snijd de paprika in reepjes, snijd de komkommer in plakjes, snijd de mango in blokjes, snijd de avocado in plakjes en snijd de radijsjes in plakjes. 


Stappenplan voor de yoghurtdressing:

  1. Meng in een kommetje de yoghurt met honing en citroensap.


En nu gaan we de bowl opbouwen…

  1. Schep in het midden van 4 kommen of diepe borden een portie quinoa.
  2. Verdeel daar omheen de paprika, wortel, komkommer, mango, avocado, edamame bonen, radijsjes en geroosterde kikkererwten.
  3. Serveer met de yoghurtdressing eroverheen.


Zo creër je jouw eetbare regenboog op je bord!

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop