Bereiding
Stappenplan voor de bowl:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Spoel ondertussen de quinoa goed af in een fijne zeef.
- Breng 400 ml water met een snufje zout aan de kook.
- Voeg de quinoa toe en laat ± 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Zet daarna het vuur uit en laat 5 minuten nagaren.
- Roer los met een vork.
- Meng de kikkererwten met olijfolie en paprikapoeder, en verdeel ze op een bakplaat met bakpapier.
- Rooster 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. (Airfryer: 10 min. op 180 °C)
- Snijd de paprika in reepjes, snijd de komkommer in plakjes, snijd de mango in blokjes, snijd de avocado in plakjes en snijd de radijsjes in plakjes.
Stappenplan voor de yoghurtdressing:
- Meng in een kommetje de yoghurt met honing en citroensap.
En nu gaan we de bowl opbouwen…
- Schep in het midden van 4 kommen of diepe borden een portie quinoa.
- Verdeel daar omheen de paprika, wortel, komkommer, mango, avocado, edamame bonen, radijsjes en geroosterde kikkererwten.
- Serveer met de yoghurtdressing eroverheen.
Zo creër je jouw eetbare regenboog op je bord!