Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking

Kinderen zijn de consumenten van de toekomst, bewustwording en goede kennis van voeding en gezondheid op jonge leeftijd helpt kinderen om nu en op latere leeftijd bewuste(re) keuzes te maken, zodat een gezonder eetpatroon ontstaat. Onze ambitie is een bijdrage te leveren aan een gezondere leefstijl van kinderen. Dit doen we door enerzijds educatie door Stichting Kids University for Cooking. Anderzijds werken we aan een gezonder productaanbod onder het merk Kokkerelli.

Stichting Kids University for Cooking

Om kinderen inzicht te geven in een gezond eetpatroon en kennis bij te brengen over gezonde voeding, hebben wij een programma ervaringsgerichte voedseleducatie ontwikkeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Met steun van overheden en bedrijven wordt dit programma via basisscholen aan zoveel mogelijk kinderen aangeboden. De gevalideerde aanpak is ontwikkeld in samenwerking met universiteiten. Kinderen leren waar voeding vandaan komt en wat het effect van voeding op hun gezondheid is. Zij gaan groenten en fruit op locatie bij de teler en in de keuken zien, voelen, ruiken en proeven. Kortom, zij beleven voeding van de grond tot de mond en maken op een leuke manier kennis met de gehele voedselketen.

Kokkerelli

Het merk Kokkerelli is van, voor, door en met kinderen.

Naast het ontdekken van hoe leuk en lekker ´gezond´ kan zijn, geven kinderen tijdens kidspanels hun eigen mening en ideeën over hoe voeding moet smaken en hoe het eten eruit moet zien (smaak, geur, kleur, textuur, vorm, verpakking). Kidspanels geven bedrijven inzicht in de voedingsbehoeften en voedselconsumptie van kinderen. Door kinderen onder begeleiding te betrekken in het ontwikkelingsproces ontstaan innovatieve producten en nieuwe voedingsconcepten. Wij bieden de mogelijkheid om deze innovaties onder het Kokkerelli ‘Kidsproef’ label op de markt te brengen. Een herkenbaar leefstijlmerk van, voor, door en met  kinderen. Kinderen zijn eerlijk, creatief en hebben de toekomst en staan bij ons altijd centraal!

Bedrijven kunnen ook vanuit maatschappelijk betrokken ondernemerschap via Kokkerelli de educatieve programma’s van Stichting Kids University For Cooking steunen. Als partner van de KU4C zorgen zij dat de kinderen een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan.