KOKKERELLI IS VOOR EN DOOR KINDEREN

Over ons

Wij geloven dat het vergaren van kennis over voeding en gezondheid op jonge leeftijd bijdraagt aan het creëren van bewustzijn bij kinderen en jongeren. Het stelt hen in staat om nu en later bewuste keuzes te maken. Dit bevordert de onwikkeling van een gezond eetpatroon. Onze activiteiten dragen bij aan het versnellen van de transitie naar een gezonde wereld. We richten ons vooral op educatie, innovatie en onderzoek en het welzijn van kinderen. Dit doen we door enerzijds het inzetten van gevalideerde educatieve programma's voor o.a. het onderwijs en anderzijds door het inzetten van gevalideerde innovatiemethodieken om te komen tot nieuwe, gezonde voedingsconcepten. Hierin werken we samen met het onderwijs, kennisinstellingen, overheid en het bedrijfsleven om deze bewustwording bij kinderen te creëren. 

Missie

'Lekker en gezond eten, voor en door kinderen'.

Visie

'Samenwerken aan een gezonde wereld, onze ambitie hierbij is een duurzame bijdrage te leveren aan een gezond eetpatroon van kinderen'. 

Educatie

Om kinderen inzicht te geven in een gezond eetpatroon en kennis bij te brengen over gezonde voeding, hebben wij een programma ervaringsgerichte voedseleducatie ontwikkeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Met steun van overheden en bedrijven wordt dit programma via basisscholen aan kinderen aangeboden. De gevalideerde aanpak is ontwikkeld in samenwerking met onderwijs- en kennisinstellingen, en heeft de ANBI status. Kinderen leren waar voeding vandaan komt en wat het effect van voeding op hun gezondheid is. Zij gaan groenten en fruit op locatie bij de teler en in de keuken zien, voelen, ruiken, bereiden en proeven. Kortom, zij beleven voeding van grond tot mond en maken op een leuke manier kennis met de gehele voedselketen.

Daarnaast zetten wij sinds 2023 in op gevalideerde voedingseducatie op scholen in combinatie met een lekkere en gezonde lunch. Kokkerelli is hierin de schakel tussen de overheid, het onderzoek en de aanbieder van de lunch. We hopen hiermee dat kinderen meer leren over de gezondheidseffecten van groente en fruit en hun houding verbeterd. 

Innovatie

Naast het ontdekken van hoe leuk en lekker 'gezond' kan zijn, geven kinderen tijdens kidspanels hun eigen mening en ideeën over hoe voeding moet smaken en hoe het eten eruit moet zien (smaak, geur, kleur, textuur, vorm, verpakking). Kidspanels geven inzicht in de voedingsbeleving van kinderen. Door kinderen onder begeleiding te betrekken in het ontwikkelingsproces ontstaan innovatieve producten en voedingsconcepten. Wij zorgen voor het complete projectmanagement en verbinden diverse stakeholders om innovaties vanuit de input van kinderen te realiseren, Kokkerelli ‘kids proef’

 

Onderzoek

Binnen het programma Jeugd, voeding en gezondheid werkt Kokkerelli nauw samen met Brightlands Campus Greenport Venlo en Maastricht University. 

Binnen de bouwsteen 'onderzoek' is Kokkerelli de schakel tussen de overheid, het onderzoek en de aanbieders van gezond eten. Kokkerelli heeft hierin een nauwe samenwerking met Universiteit Maastricht, die het onderzoek omtrent gezonde voeding uitvoert. Door middel van deze onderzoeksresultaten werken we samen aan een vitale, nieuwe generatie!