KOKKERELLI IS VAN, VOOR, DOOR EN MET KINDEREN

Over ons

Het aantal kinderen met overgewicht in Nederland neemt toe en te weinig kinderen hebben een gezond eetpatroon. Daarnaast hebben kinderen steeds minder kennis waar voeding vandaan komt. Daarom werken wij samen met bedrijven, overheid, universiteiten en scholen om kinderen bewust te maken van het belang van een gezond voedingspatroon. We bieden educatieve programma’s voor basisscholen en werken samen met kinderen aan de ontwikkeling van een gezond voedingsaanbod. 

Educatie

Om kinderen inzicht te geven in een gezond eetpatroon en kennis bij te brengen over gezonde voeding, hebben wij een programma ervaringsgerichte voedseleducatie ontwikkeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Met steun van overheden en bedrijven wordt dit programma via basisscholen aan kinderen aangeboden. De gevalideerde aanpak is ontwikkeld in samenwerking met onderwijs- en kennisinstellingen. Kinderen leren waar voeding vandaan komt en wat het effect van voeding op hun gezondheid is. Zij gaan groenten en fruit op locatie bij de teler en in de keuken zien, voelen, ruiken, bereiden en proeven. Kortom, zij beleven voeding van grond tot mond en maken op een leuke manier kennis met de gehele voedselketen.

Bedrijven steunen vanuit maatschappelijk betrokken ondernemerschap de educatieve programma’s. Als partner van Kokkerelli zorgen zij dat de kinderen een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan.

Voedingsconceptontwikkeling

Naast het ontdekken van hoe leuk en lekker 'gezond' kan zijn, geven kinderen tijdens kidspanels hun eigen mening en ideeën over hoe voeding moet smaken en hoe het eten eruit moet zien (smaak, geur, kleur, textuur, vorm, verpakking). Kidspanels geven inzicht in de voedingsbeleving van kinderen. Door kinderen onder begeleiding te betrekken in het ontwikkelingsproces ontstaan innovatieve producten en voedingsconcepten. Wij zorgen voor het complete projectmanagement en verbinden diverse stakeholders om innovaties vanuit de input van kinderen te realiseren. Wij bieden de mogelijkheid om deze innovaties onder het Kokkerelli ‘kids proef’ label op de markt te brengen. Een herkenbaar leefstijlmerk voor en door kinderen. Kinderen zijn goudeerlijk, creatief en hebben de toekomst en ze staan bij ons altijd centraal!