Over ons

Het aantal kinderen met overgewicht in Nederland neemt toe en te weinig kinderen hebben een gezond eetpatroon. Daarnaast hebben kinderen steeds minder kennis waar voeding vandaan komt. Daarom werken wij samen met bedrijven, overheid, universiteiten en scholen om kinderen bewust te maken van het belang van een gezond voedingspatroon. We bieden educatieve programma’s voor basisscholen en zetten kidspanels in om nieuwe en gezondere producten en voedingsconcepten te ontwikkelen.

Stichting Kids University for Cooking

Om kinderen inzicht te geven in een gezond eetpatroon en kennis bij te brengen over gezonde voeding, heeft de stichting een programma ervaringsgerichte voedseleducatie ontwikkeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Met steun van overheden en bedrijven wordt dit programma via basisscholen aan kinderen aangeboden. De gevalideerde aanpak is ontwikkeld in samenwerking met universiteiten. Kinderen leren waar voeding vandaan komt en wat het effect van voeding op hun gezondheid is. Zij gaan groenten en fruit op locatie bij de teler en in de keuken zien, voelen, ruiken, bereiden en proeven. Kortom, zij beleven voeding van grond tot mond en maken op een leuke manier kennis met de gehele voedselketen.

Kokkerelli

Kokkerelli is het merk van, voor, door en met kinderen.

Naast het ontdekken van hoe leuk en lekker ´gezond´ kan zijn, geven kinderen tijdens kidspanels hun eigen mening en ideeën over hoe voeding moet smaken en hoe het eten eruit moet zien (smaak, geur, kleur, textuur, vorm, verpakking). Kidspanels geven bedrijven inzicht in de voedingsbehoeften en voedselconsumptie van kinderen. Door kinderen onder begeleiding te betrekken in het ontwikkelingsproces ontstaan innovatieve producten en nieuwe voedingsconcepten. Wij bieden de mogelijkheid om deze innovaties onder het Kokkerelli ‘Kidsproef’ label op de markt te brengen. Een herkenbaar leefstijlmerk van, voor, door en met  kinderen. Kinderen zijn goudeerlijk, creatief en hebben de toekomst en ze staan bij ons altijd centraal!

Bedrijven steunen vanuit maatschappelijk betrokken ondernemerschap via Kokkerelli de educatieve programma’s van Stichting Kids University for Cooking. Als partner van de Stichting Kids University for Cooking zorgen zij dat de kinderen een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan.