Terug naar recepten

Dit heb je nodig voor 8 prei taartjes 

Voor de vulling

  • 125 gram prei
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • 50 gram rode paprika (1/4 stuk)
  • 15 gram doperwten 
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 volkoren tortilla’s

Voor de frisse yoghurt dip:

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 
  • 1 theelepel olijfolie 
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 takje munt 
  • 1 theelepel honing
  • 2 gram zout
  • 2 gram peper
Hartige Prei taartjes

Stappenplan voor de yoghurt dip:

  1. Voeg olijfolie en citroensap toe aan de yoghurt
  2. Snijd de munt fijn en voeg deze toe aan de dip, meng dit goed
  3. Voeg zout, peper en honing naar smaak toe

 

Stappenplan voor de vulling:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd met een vorm 4 kleine ronde wraps uit één wrap en plaats deze voorzichtig in de cupcake vorm
  3. Was de prei goed onder de kraan zodat er geen zand meer op zit
  4. Snipper de knoflook, snijd de paprika in blokjes en snijd de prei in kwart ringen
  5. Verwarm de olie in de pan en fruit kort de knoflook
  6. Voeg de prei en de paprika toe en bak deze mee tot de prei zacht is
  7. Voeg de erwten toe en bak nog even mee tot alles gaar is, laat dit afkoelen
  8. Klop de eieren los en meng ze met de hüttenkäse. Voeg daar de peper, zout en nootmuskaat aan toe
  9. Verdeel het mengsel over de wraps en strooi er eventueel wat geraspte kaas overheen
  10. Bak de taartjes 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn
  11. Haal ze uit de oven en garneer met verse peterselie

 

Eet smakelijk! 

 

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop