Dit heb je nodig voor 8 prei taartjes
Voor de vulling
- 125 gram prei
- 2 eetlepels hüttenkäse
- 50 gram rode paprika (1/4 stuk)
- 15 gram doperwten
- 2 eieren
- 1 teentje knoflook
- 2 volkoren tortilla’s
Voor de frisse yoghurt dip:
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 takje munt
- 1 theelepel honing
- 2 gram zout
- 2 gram peper
Stappenplan voor de yoghurt dip:
- Voeg olijfolie en citroensap toe aan de yoghurt
- Snijd de munt fijn en voeg deze toe aan de dip, meng dit goed
- Voeg zout, peper en honing naar smaak toe
Stappenplan voor de vulling:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd met een vorm 4 kleine ronde wraps uit één wrap en plaats deze voorzichtig in de cupcake vorm
- Was de prei goed onder de kraan zodat er geen zand meer op zit
- Snipper de knoflook, snijd de paprika in blokjes en snijd de prei in kwart ringen
- Verwarm de olie in de pan en fruit kort de knoflook
- Voeg de prei en de paprika toe en bak deze mee tot de prei zacht is
- Voeg de erwten toe en bak nog even mee tot alles gaar is, laat dit afkoelen
- Klop de eieren los en meng ze met de hüttenkäse. Voeg daar de peper, zout en nootmuskaat aan toe
- Verdeel het mengsel over de wraps en strooi er eventueel wat geraspte kaas overheen
- Bak de taartjes 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn
- Haal ze uit de oven en garneer met verse peterselie
Eet smakelijk!