Onze ambassadeurs delen onze missie 'een gezonde generatie'. Samen met hen werken we toe naar een gezonde jeugd!
Founding Father Kokkerelli, Jan Klerken
Jan Klerken, ‘founding father’ van Kokkerelli startte in 2008 Kokkerelli, een stap waardoor inmiddels al meer dan 30.000 kinderen meer hebben mogen leren over gezonde voeding.
Jan Klerken zag dat veel kinderen groenten en fruit niet lustten. Dit stoorde hem, want als we kinderen nergens leren om nieuwe groenten en fruit te proberen gaan ze het nooit lusten. Zijn ultieme droom en doel was dan ook voedingsleer in het curriculum op scholen te brengen.

Irene Herpertz, kinderdiëtist (gespecialiseerd in voedselallergie)
'Ongelijkheid op jonge leeftijd kan leiden tot grote gezondheidsverschillen op latere leeftijd (Michael Marmot, epidemioloog). Door kinderen van jongs af aan kennis te laten maken met gezonde voeding kun je kinderen laten zien dat gezond eten niet alleen beter is voor hun lichaam maar dat het ook leuk is om klaar te maken én lekker is ! Mijn wens is dan ook dat alle kinderen de kans krijgen om goed, gezond en ook vooral gezellig te eten en te drinken. Hierdoor kunnen ze op een gezonde manier gezond opgroeien en hebben minder kans op de ontwikkeling van ziektes. Dit ligt in lijn met de missie van Kokkerelli ‘een gezonde nieuwe generatie’. Ik hoop hier dan ook mijn bijdrage aan te mogen leveren via Kokkerelli.'

Edgar van Mil, Pediatric Endocrinologist bij Jeroen Bosch Ziekenhuis en Professor bij Universiteit Maastricht
Voeding is veel meer dan de noodzakelijke brand-en bouwstof voor het kind. Voeding ligt aan de basis van de ontwikkeling van het nieuwe leven en is een van de belangrijkste elementen in de dynamiek van het gezin. Het is niet voor niets dat het grootbrengen van het kind 'opvoeden' wordt genoemd. Voeding is de basis van ons bestaan en sturend element in ons gedrag. Ondanks dat alle ouders weten dat de juiste voeding belangrijk is voor de gezondheid van het kind lukt het hen niet altijd om dit in de praktijk te brengen. Onze voedingsomgeving, maar ook onze eigen biologie sturen ons vaak de verkeerde kant op. Kokkerelli is een uniek initiatief dat samen met de kinderen methoden ontwikkelt om de gezonde keuze aantrekkelijk te maken. Ik ben blij om ambassadeur te mogen zijn van deze inspirerende en innovatieve stichting.

Martijn Rutten, Huisarts
Als huisarts en vader van drie jonge dochters zie ik dagelijks hoe belangrijk het is om kinderen van jongs af aan een gezonde basis mee te geven. Goede voeding speelt daarbij een grote rol. In mijn werk ervaar ik hoe leefstijl invloed heeft op gezondheid – en hoe waardevol het is om al vroeg bewustwording te creëren. Voorkomen is beter dan genezen is voor mij dan ook geen loze uitspraak!
Mijn eigen interesse in voeding begon als kind, samen met mijn oma in de moestuin. We zaaiden, verzorgden en oogstten onze eigen groenten, kookten samen en genoten van al het verse eten. Die eenvoudige, mooie momenten hebben me gevormd. Ze leerden me waar eten vandaan komt, hoe lekker gezond kan zijn én hoeveel plezier je eraan kunt beleven. Dat wil ik ook mijn kinderen meegeven – en als het even kan, ook anderen inspireren.
Juist daarom spreekt de aanpak van Kokkerelli me aan. Op een speelse en praktische manier leren kinderen waar hun eten vandaan komt, wat het doet voor hun lichaam, en hoe leuk het is om zelf aan de slag te gaan. Die ervaring, gekoppeld aan educatie en wetenschappelijke onderbouwing, maakt hun werk uniek en waardevol.
Als ambassadeur wil ik me inzetten voor verbinding tussen zorg, onderwijs en gezin. Ik wil bijdragen aan bewustwording, educatie en een gezonde toekomst – voor kinderen én voor de samenleving als geheel. In mijn werk en mijn dagelijks leven zie ik hoeveel winst er te behalen valt als we kinderen op jonge leeftijd al betrekken bij gezond eten en leefstijl.
Als we kinderen nú helpen gezonde keuzes te ontdekken, geven we ze iets mee waar ze hun hele leven profijt van hebben.
