Lekker en gezond eten op school, meer informatie voor ouders

De wetenschappelijke bewijzen dat weinig kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit halen stapelen zich op. Een gezond eetpatroon is niet alleen belangrijk voor de gezondheid op jonge leeftijd, maar het speelt ook een rol in het voorkomen van bepaalde ziekten op latere leeftijd. Ongezonde eetgewoonten vergroten het risico op overgewicht en obesitas, wat op hun beurt samenhangt met verhoogde risico’s op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en verschillende vormen van kanker, maar ook op psychologische problemen. Om deze reden is het goed interventies in te zetten die een gezond eetpatroon stimuleren. Een lekkere en gezonde schoollunch, boordevol groente, is hier een mooi voorbeeld van zijn.

Wat houdt de lekkere en gezonde schoollunch in?

De lekkere en gezonde schoollunch is een lunch die voldoet aan de richtlijnen gezonde voeding van de gezondheidsraad. Deze schoollunch bevat 60 tot 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten De lunches zijn daarnaast vegetarisch,  hallal, altijd gevarieerd en gezond. Daarnaast leveren de lunches energie voor de drukke dag op school door een toevoeging van pasta, rijst of aardappelen. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van volkoren producten voor een langer vol gevoel.

We zien dat de meeste groenten worden gegeten tijdens de avondmaaltijd, deze lunch is dan ook geen vervanging van de avondmaaltijd, maar een extra groentemoment, zodat een win-situatie in de groente-inname ontstaat.

Naast de lekkere en gezonde lunch wordt gevalideerde voedingseducatie aangeboden. Met deze voedingseducatie leren kinderen over voeding in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan onderwerpen als het belang van groente en fruit, de schijf van vijf, voedselverspilling en de herkomst van voeding. Gevalideerde voedingseducatie zet Kokkerelli al in bij de leerstraten.

Heeft u vragen over de lekkere en gezonde schoollunch? Neem dan contact met ons op

 

Contact formulier