De lekkerste kinderkroket

De Efteling vindt het belangrijk dat het aanbod in de restaurants en horecapunten niet alleen lekker is, maar dat ook voldoende gezonde producten worden aangeboden. De kinderkroket moet niet alleen een gezonder alternatief op de bekende rundvleeskroket zijn, hij moet vooral heel lekker zijn.

Kokkerelli ging aan de slag met kinderen van de Talentencampus in Venlo. Vanuit de ideeën van de kinderen werden drie prototypes ontwikkeld voor deze ‘Lekkerste kinderkroket’. Het kidspanel van de Efteling selecteerde hieruit vervolgens hun favoriet: de kroket met mozzarella en tomaat. De ‘Lekkerste kinderkroket’ werd doorontwikkeld door Van Oers Snacks B.V. en is sinds het najaar van 2017 verkrijgbaar bij restaurant Steenbok van de Efteling.

De lekkerste roodkapje kroket!
Ilse, 8 jaar

“De Efteling heeft in haar DNA om samen met, door en voor kinderen nieuwe dingen te ontwikkelen. Ons eigen kidspanel ‘de wijsneuzen’ heeft duizenden leden en we vragen hen regelmatig wat zij belangrijk vinden. In de samenwerking met Kokkerelli om samen de ‘lekkerste kinderkroket’ te ontwikkelen herkenden we het oprechte luisterend oor naar de onbevangen mening van kinderen. Door hier samen net zo onbevangen naar te luisteren is er iets gecreëerd wat door rationele volwassen professionals nooit was bedacht. De passie van alle mensen binnen Kokkerelli om de wereld van morgen nét een beetje mooier te maken werkte en werkt inspirerend en aanstekelijk. Wij beschouwen onze samenwerking dan ook als een absoluut sprookje: ze leven nog lang en gelukkig!"

Koen Sanders - Adjunct directeur Marketing en Communicatie bij de Efteling