Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 ansjovisfilets
  • 1,5 liter water
  • zoutarme bouillonpoeder (voor 1,5 liter bouillon)
  • 2 dl soyaroom
  • 50 gram bindmiddel (bijv. maïzena)
  • olijfolie
  • tabasco en zout naar smaak

Overige benodigdheden:

  • Soeppan

Tags

Bereiding

PRINT
  1. Was de tomaten. Snijd ze doormidden en verwijder het groene kroontje. Snijd ze vervolgens in stukken. 

  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze fijn.

  3. Snijd de ansjovis ook in kleine stukjes.

  4. Fruit gedurende 5 minuten de ui, knoflook en ansjovis in een soeppan met beetje olijfolie. Voeg daarna de stukjes tomaat toe.

  5. Voeg 1,5 liter water toe. Hier mag je naar smaak zoutarme bouillonpoeder aan toevoegen.

  6. Breng alles aan de kook en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken tot de tomaat helemaal gaar is.

  7. Pureer de soep met een staafmixer, totdat er geen stukjes meer te zien zijn. Roer de sojaroom door de soep.   

  8. Als je de soep nog wat dikker wil maken, kan deze gebonden worden met maïzena.

  9. De soep is nu klaar, proef even of je het zo lekker vindt. Eventueel kun je nog wat tabasco en/of zout naar smaak toevoegen.

  10. Giet de warme soep in de kopjes. Bij de soep is het ook lekker om bruschetta te serveren!