Ingredi├źnten

Voor 4 toetjes

  • 250 gram blauwe bessen
  • 1 dikke appel
  • 1 citroen
  • 6 salieblaadjes  
  • 125 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 50 gram boter
  • 220 milliliter melk
  • Honing
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 25 gram amandelstiftjes

Tags

Bereiding

PRINT
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. 

  2. Was de blauwe bessen, schil en snipper de appel, rasp en pers de citroen. Dit alles door elkaar mengen, het citroensap zorgt ervoor dat de appel niet bruin wordt.

  3. Scheur de blaadjes van de salie en voeg deze toe aan het fruit. Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes.

  4. Maak dan het beslag: doe de bloem, bakpoeder, zout met een beetje honing in een mengkom.

  5. Snijd de boter in blokjes en kneed deze door de bloem totdat het mengsel eruit ziet als broodkruimels.

  6. Giet de melk erbij klop alles voorzichtig met een garde tot een beslag. Verdeel dit beslag over het fruit.

  7. Bestrooi het met wat rietsuiker en de amandelstiftjes.

  8. Doe de ovenschaaltjes ongeveer 20 minuten in de oven.