Terug naar recepten

Ingrediënten

Voor 12 koekjes

  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 150 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 20 g rozijnen
  • 25 g amandelen
Suikervrije koekjes met amandelmeel en chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 185 graden
  2. Snijd de banaan en de appel in stukjes en verwijder daarbij de klokhuizen
  3. Mix de gesneden banaan en appel in een blender of keukenmachine tot een grof mengsel
  4. Meng de havermout, het bakpoeder, de kaneel en de rozijnen door het al gemaakte beslag
  5. Hak vervolgens de amandelen grof en meng deze door het beslag
  6. Verdeel het mengsel in 12 koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  7. Bak de koekjes 20 minuten in de hete luchtoven (let tussendoor op of de koekjes goudbruin kleuren)
  8. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat
  9. Smakelijk! 

Weetje over eten

Havermout bevat weinig calorieën, is goed voor je darmen en geeft je bovendien een verzadigd gevoel, waardoor je niet héél veel koekjes hoeft te eten om er vol van te zitten. 

Placeholder image

Replaced

Replaced
sluitknop