Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kilo (1000 g) paprika, geel-rood-oranje
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1,5 liter water
  • zoutarme bouillonpoeder
  • 50 gram bindmiddel (bijv. maïzena)
  • tabasco en zout naar smaak

Bereiding

PRINT
  1. Je begint met het wassen van de kilo geel-rood-oranje paprika’s. Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en de pitjes. Snijd ze vervolgens in stukken. 

  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ook die in stukken.

  3. Fruit gedurende 5 minuten de paprika, ui en knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan.

  4. Voeg 1,5 liter water toe. Hier mag je naar smaak zoutarme bouillonpoeder aan toevoegen.

  5. Breng alles aan de kook. Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken tot de paprika helemaal gaar is.

  6. Pureer de soep met een staafmixer.

  7. Nu is de soep nog wel wat dun. Om het wat dikker te krijgen moet de soep gebonden worden met bijvoorbeeld maïzena.

  8. De soep is nu klaar, proef even of je het zo lekker vindt. Eventueel kun je nog wat tabasco en/of zout toevoegen. Wees voorzichtig. Teveel tabasco is niet lekker en teveel zout is niet goed voor je.

    Je kunt de soep serveren met een paprika toastje.