Ingrediënten

Voor 15 muffins

  • 260 Gram volkoren bloem
  • 2 Theelepels baksoda
  • 2 Theelepels kaneel
  • ½ Theelepel gember, geraspt
  • ¼ Theelepel zout
  • 275 Gram wortel
  • 150 Gram geraspte appel
  • 50 Gram kokosvlokken
  • 75 Gram walnoten
  • 40 Gram zonnebloempitten
  • 3 Grote eieren
  • 2 Theelepels vanille extract
  • 50 Milliliter sinaasappelsap
  • 100 Gram honing
  • 120 Gram zonnebloemolie
  • 75 Gram rozijnen
  • 2 Appels
  • Honing

Tags

Bereiding

PRINT
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom.

  3. Schil de wortel en rasp deze met een fijne rasp.

  4. Schil de appel en rasp deze met de grove rasp.

  5. Hak de walnoten fijn.

  6. Meng alle droge ingrediënten (bloem ,baksoda ,kaneel, gember, zout, kokosvlokken, walnoten en zonnebloempitten door elkaar. 

  7. Klop de eieren, vanille, sinaasappelsap, honing en zonnebloemolie door elkaar.

  8. Giet het eiermengsel bij de droge ingrediënten en meng deze door elkaar.

  9. Spatel de rozijnen, de wortel- en de appelrasp erdoor.

  10. Verdeel het beslag in de muffinvormpjes. Vul elk vormpje tot de rand met beslag.

  11. Schil de 2 appels en snij deze in vieren, snij het klokhuis eruit en maak van elk kwart mooie dunne schijfjes.

  12. Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op het muffinbeslag en doe er een drupje honing op.

  13. Bak de muffins 15 tot 20 minuten tot deze stevig aanvoelen.

  14. Laat de muffins 15 minuten afkoelen.

  15. Smullen maar!