Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 75 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • Een mespuntje kaneel
  • 2 theelepels bakboeder
  • 2 eieren
  • 3 tot 4 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 200 gram fruit, bijvoorbeeld banaan of voeg eventueel aardbeien, frambozen of bessen toe wanneer deze in het seizoen zijn

Bereiding

PRINT
  1. Doe de havermout in een hoge kom en mix deze met de staafmixer klein

  2. Snijd de bananen in stukjes en voeg deze toe aan de havermout, pureer het geheel vervolgens met een staafmixer

  3. Voeg de kaneel, het bakpoeder en de eieren toe aan het mengsel dat je hiervoor hebt gemaakt en pureer het geheel kort met de staafmixer. Voeg wat melk toe tot er een dik beslag is ontstaan

  4. Verwam een beetje margarine in een koekenpan. Schep 4 hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan en strijk de pannenkoekjes een beetje glad. Bak ze vervolgens 6 minuten aan beide zijden gaar en lichtbruin. Bak vervolg de rest van het beslag op dezelfde manier

  5. Was het fruit dat je bij de pannenkoekjes wilt eten 

  6. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en schep het fruit erop

  7. Voilà! Je pannenkoekjes zijn klaar, geniet ervan!