Ingrediënten

Voor 10 kleine loempia's:

  • 70 gram witte kool
  • 70 gram bloemkool
  • 50 gram wortel
  • 50 gram courgette
  • 50 gram mihoen
  • 50 gram kastagnjechampignons
  • 20 gram taugé
  • 2 eetlepets hoisin saus
  • 1 teentje knoflook
  • 10 vellen loempiadeeg
  • Zonnebloemolie
  • Een klein beetje zout
  • Eventueel wat koriander en geroosterde sesamzaadjes

Tags

Bereiding

PRINT
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Laat de mihoen weken in kokend water. Trek de mihien (met bijvoorbeeld twee vorken) een beetje uit elkaar. Na twee minuten doe je de mihoen in een vergiet. Laat dit uitlekken.

  3. Maak nu alle groenten schoon. Schrap de wortel. Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje koekenpapier. Was de courgette, de bloemkool en de kool.

  4. Nu ga je de groenten snijden. Snijd de courgette, witte kool en wortel in dunne reepjes. Maak van de bloemkool hele kleine roosjes. Snijd de knofloop en champignons in hele kleine blokjes.

  5. Doe de groenten en de mihoen bij elkaar in een mengkom. Breng het op smaak met de hoisin saus en beetje zout.

  6. Nu gaan we de loempia rollen. Neem een vel filodeeg of loempiadeeg en bestrijk deze met een beeteje zonnenbloemolie. Als je filodeeg gebruikt, let dan op dat je niet teveel zonnebloemolie gebruikt.

  7. Leg een beetje van de groentevulling in het midden van het deeg.

  8. Vouw de randen aan de zijkant naar binnen. Bestrijk de zijkanten nog eens met zonnebloemolie.

  9. Klap daarna de onderkant over de vulling en druk de vulling nog even aan.

  10. Rol daarna de loempia strak op en zorg ervoor dat de sluitkant onderop ligt.

  11. Rol ook de andere loempia’s. Leg ze daarna op een bakplaat en bestrijk ze nog eens met een beetje olie.

  12. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak ze ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.

  13. Eventueel kun je de loempia's als ze klaar zijn garneren met een beetje koriander en geroosterde sesamzaadjes. Het is ook lekker om een dipsausje bij de loempia te serveren.