Ingrediënten

Voor een plaatpizza voor 6 personen

  • 8 witte asperges
  • 150 gram rode cherrytomaatjes
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 gram magere roomkaas
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje peterselie
  • 200 gram gerookte kalkoen
  • Flinke hand veldsla

Bereiding

PRINT
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  1. Asperges

    • Schil de asperges en verwijder ongeveer 2 centimeter van de harde onderkant.
       
    • Snijd de asperges in de lengte doormidden.
       
    • Verhit in een koekenpan een scheut zonnebloemolie en bak de asperges om en om goudbruin.
  2. Deeg

    • Rol intussen het deeg uit en prik er met een vork gaatjes in (om te voorkomen dat het deeg omhoog komt).
       
    • Snijd de bieslook in fijne ringetjes.
       
    • Meng de roomkaas en bieslook met peper en zout.
       
    • Bestrijk het deeg met het roomkaasmengsel.
       
    • Vouw de randjes van het deeg om, zodat er een hogere rand ontstaat.
  3. Pizza afmaken

    • Halveer de cherrytomaatjes.
       
    • Verdeel de asperges en tomaatjes over de pizza.
       
    • Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
       
    • Pluk de peterselie van 5 stengels, snijd deze zo fijn mogelijk en doe dit in een kom.
       
    • Voeg een paar scheuten zonnebloemolie toe en breng de peterselie olie op smaak met een beetje zout en peper.
      Schenk de peterselie olie in een bakje.
       
    • Snijd de kalkoen in blokjes en verwarm deze in de pan met een beetje zonnebloemolie als de pizza bijna klaar is.
       
    • Beleg de pizza met de stukjes kalkoen en veldsla.
       
    • Laat met een eetlepel wat peterselie olie op de pizza druppelen.