20-12-22

DANKJEWEL 2022....HALLO 2023!

Het jaar 2022 kruipt naar het einde, in de eerste maanden hield Corona ons nog even in de greep. Na deze eerste maanden konden we flink aan de slag en zijn we trots op de vele nieuwe inzichten en ontwikkelingen die dit jaar ons gebracht heeft.

 

Het was een jaar waarin we de spotlights hebben gezet op de JEUGD:

  • 1958 kinderen namen deel aan diverse educatieve leerstraten, kinderen werden vriend van de tomaat, de blauwe bes en natuurlijk van de aardbei. Het was een prei-tastisch jaar en wij hebben heel veel zin in het nieuwe jaar.
  • 120 enthousiaste deelnemers bezochten het symposium ‘Just Eat It’ en leerden hoe je komt tot succesvolle product- en concept innovaties voor de jeugd. De deelnemers kwamen meer te weten over de laatste onderzoeksresultaten, trends, kennis en marktontwikkelingen.
  • samen met smaaklessen (WUR) en het Smaakcentrum (land van Cuijck) nam Kokkerelli deel aan een landelijke pilot voedseleducatie, in 2023 wordt deze samenwerking voortgezet.
  • Ons enthousiaste team werkte met veel passie en professie samen aan onze missie; ‘Op naar een gezond eetpatroon voor alle kinderen’.
  • De Leerstoel Jeugd, Voeding en Gezondheid deed verschillende mooie wetenschappelijke onderzoeken, waaronder de validatie van de leerstraat.
  • De Kokkerelli Kids Community werd opgezet, kinderen gaven tijdens verschillende kidspanels hun mening over hoe voeding moet ruiken, voelen en proeven.
  • Er werd een heuse voedselvaardigheden lijst ontwikkeld, met deze lijst kunnen de voedselvaardigheden van kinderen in kaart worden gebracht.
  • Brightlands Campus Greenport Venlo speelde een belangrijke rol dit jaar. Het ecosysteem zorgde voor vele geplande en spontane ontmoetingen, die leiden tot nieuwe samenwerkingen met duurzame uitkomsten.

We kijken ernaar uit om in 2023 door te bouwen aan educatie, innovatie en onderzoek voor de jeugd.

Samen met onze huidige- en nieuwe partners verheugen wij ons op de aankomende projecten.

Er is genoeg ambitie en spirit binnen ons team om deze plannen waar te maken… op naar een gezond nieuwjaar!

Wij wensen jullie fantastische feestdagen en vooral een gezond en mooi 2023 toe!

 

Suzanne Bisschops
Directeur Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking

Programmamanager Jeugd, Voeding en Gezondheid- Brightlands Campus Greenport Venlo