22-10-18

Voedingseducatie voor Prinses Máxima Centrum

In samenwerking met Foodsquad ontwikkelde Kokkerelli een educatief programma voor het nieuwe Prinses Máxima Centrum in Utrecht voor kinderoncologie.

Binnen het Prinses Máxima Centrum staat het herstel van kinderen met een oncologische aandoening voorop. Belangrijk aandachtsgebied is het terugdringen van ondervoeding door middel van niet-medische voeding. Bewustwording bij kinderen over het belang van gezonde voeding is hier dan ook belangrijk.

Het programma dat is ontwikkeld, laat kinderen op een laagdrempelige manier zien hoe leuk en lekker gezonde voeding is. Onder de naam Koken voor Kanjers met characters Peer & Poffer, gaan kinderen in de keuken aan de slag met gezonde ingrediënten onder begeleiding van een kok. In september vond een pilotmaand plaats en namen kinderen enthousiast deel aan het programma. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes genoten zij van hun zelfgemaakte soepen en bruschetta. Wij zijn dankbaar dat wij zo een steentje mogen bijdragen aan de gezondheid van deze kinderen!

Vanaf 2019 wordt de Kokkerelli workshop een structureel onderdeel van het activiteitenprogramma in het Prinses Maxima Centrum.