14-10-21

Quinoaburger winnend gerecht Kids Proef Challenge 2021

Tijdens de Dutch Food Day op 14 oktober j.l. vond de zenuwslopende finale plaats van de Kids Proef Challenge. Vier duo's streden om een plekje op het kindermenu van Limburgse restaurants. De vier duo's waren:

  • Esmee en Tamar met de Thaise pompoensoep
  • Oliva en Kiki met de Pasta to go
  • Jools en Amy met de Hartige Limburgse vlaai
  • Josephine en Kiki met de Quinoaburger

De jury bestond uit Cas Wolters (bekend van Heel Holland Bakt), Kokkerelli-ambassadeur Josefien, Maurice Loozen (chefkok Restaurant 't Boscafé Horst aan de Maas en Boscafé 't Rimpelt) en Remco Havermans (professor Universiteit Maastricht). Ook het publiek mocht een stem uitbrengen voor het favoriete gerecht. Uiteindelijk werden Josephine en Kiki met de Quinoaburger de winnaars van deze challenge.
De Quinoaburger van Jospehine en Kiki is binnenkort te vinden op de menukaart van Restaurant 't Boscafé , De Heere van Meijel, Boscafé 't Rimpelt, Jachthut Op den Hamer en Resturant van der Valk Venlo.

 

Samenwerken aan een gezonde toekomst
De Kids Proef Challenge is een initiatief van Kokkerelli, Foodlab Limburg, Jong Leren Eten en de Limburgse Rabobanken. De voorrondes en de finale vonden plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Aanleiding voor deze challenge was de gezamenlijke ambitie om gezonde, lekkere, lokale en betaalbare voeding duurzaam te verankeren in de samenleving. Dit wordt gedaan door meer bewustzijn te creëren bij kinderen over gezonde en duurzame voeding, door onder andere het betrekken van basisscholen en de Limburgse horeca.

Aftermovie finale Kids Proef Challenge 2021