01-07-19

Kokkerelli en NL Proeft


Hoe wordt kaas gemaakt? Waar komt eerlijk vlees vandaan? En hoe groeien tomaten? NL Proeft wil dit weten en gaat daarom op zoek het verhaal achter producten, door op zoek te gaan naar de oorsprong. Op bezoek bij de boer, een rondleiding door de kas of een kijkje in de fabriek. Kortom, terug naar de oorsprong van producten!

Kokkerelli & Stichting Kids University for Cooking is door ZON fruit & vegetables en ‘Ga voor Kleur’ uitgenodigd voor een uitzending van NL Proeft.
‘Ga voor Kleur’ is een initiatief om de groente- en fruitconsumptie flink te verhogen. ‘Ga voor Kleur’ benadrukt de veelkleurigheid van groenten en fruit als de perfecte manier om je maaltijden extra lekker en gezond te maken.

‘Ga voor Kleur’ is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit, een samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en Groenten Fruit Huis.

Tijdens de uitzending ontdekken de kinderen de wereld van prei van grond tot mond. Ze bezoeken een prei teler en maken daarna met Kokkerelli kok Maurice een lekkere prei loempia.

Belevend leren met een heleboel…..FOOD IS FUN!

Bekijk zelf onze uitzending