15-07-22

Inspiratietour bezoekt basisscholen

Lekker bezig zijn met gezonde voeding én beweging! Dat doen we dit jaar op 14 basisscholen in Noord Limburg, in samenwerking met KERNgezond. Hiervoor is samen met Wat kies jij?  een inspiratietour ontwikkeld, in het kader van de Gezondste Regio.

Inmiddels genoten al acht scholen van een hele ochtend voeding én beweging ter inspiratie voor een duurzaam gezondheidsbeleid voor scholen. KERNgezond zet leerlingen in beweging met de smoothiefiets, kickboks en bootcamp. Kokkerelli doet een mini-leerstraat tomaat i.s.m. Tasty Tom. Ton Jansen vertelt kinderen over de tomatenteelt en bij de foodtruck maken kinderen hun eigen bruschetta. Niet alleen scholen, ook de leerlingen raken geïnspireerd over gezonde voeding. Op naar de Gezonde Basisschool van de Toekomst! 

De inspiratietour gaat voor de zomervakantie langs bij BS Harlekijn Blerick, BS De Klimop Nieuw-Bergen, BS ’t Diekske Afferden, SO Piramide Gennep, BS De Favoriet Panningen, BS Mikado Blerick, BS De Twister Horst, SO/VSO De Wijnberg Venlo, BS De Groenling Panningen. Na de zomervakantie komen BS Toermalijn Tegelen, BS de Startbaan Velden, BS Krokodaris Venray en BS Megelsheim Meerlo nog aan de beurt.

Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Rabobank.