21-11-22

Inspiratietour - Een gezonde toekomst tegemoet

Samen een gezonde toekomst tegemoet, dát is de insteek van de Inspiratietour die dit jaar langs veertien basisscholen in Noord-Limburg ging. Een zintuiglijk feestje waarbij het opdoen van nieuwe kennis hierbij centraal staat. 

 

De Gezondste Regio
Noord-Limburg wil de Gezondste Regio worden. Het worden van de Gezondste Regio treft alle lagen van de bevolking en start bij de allerkleinsten van onze regio, jong geleerd is immers oud gedaan. Zo dachten ook Stichting ‘Wat kies jij?’-Gezondste Regio Noord-Limburg, Kokkerelli en KERNgezond en zochten onder dit gezamenlijk doel de samenwerking met elkaar. Het resultaat is vormgegeven in de Inspiratietour. Een prikkelende tour die langs veertien basisscholen gaat om deze scholen te stimuleren tot een duurzaam schoolbeleid op het gebied van voeding, gedrag en bewegen. Met als uitgangspunt om deze interventies structureel te verankeren in het curriculum van het basisonderwijs.

 

Inspiratietour Noord-Limburg 2022

Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 gingen tijdens de inspiratietour vol enthousiasme aan de slag met zes onderdelen die allen in het teken staan van een gezonde leefstijl. Onder leiding van Kokkerelli beleefden ze drie onderdelen die alles te maken hadden met voeding. Stichting KERNgezond nam het actieve gedeelte van de ochtend voor haar rekening.

Voordat er met de zes onderdelen gestart kon worden, vond er eerst een gezamenlijke warming-up op muziek plaats. Daarna werd het tijd om in de wereld van een gezonde leefstijl te duiken. Samen met een echte chefkok maakten de kinderen in en rondom een foodtruck een heerlijk en gezond gerechtje, dat natuurlijk ook lekker opgesmikkeld werd! Daarnaast kregen ze een inspirerende uitleg van Tasty Tom over de groei en bloei van de tomaten die ze in hun gerecht hadden gebruikt. Als laatste voedingsonderdeel mochten de kinderen hun eigen gezonde tomatengerecht bedenken.

Tijdens het actieve gedeelte fietsten de kinderen hun eigen smoothie op een stoere, innovatieve smoothiefiets. Ook stonden er twee professionele instructeurs voor hun klaar. Één om een kickboksclinic te verzorgen en de ander nam de kinderen mee langs een uitdagend bootcampparcours.

Wil je meer te weten komen over de inspiratietour?

Neem eens een kijkje en laat je inspireren!

Meer informatie