23-03-22

Gezonde School inspiratiemiddag

Scholen vragen ons regelmatig om inspiratie met betrekking tot het invullen van hun gezondheidsbeleid. Wat is nu eigenlijk gezond? Hoe betrek je ouders? En hoe geef je invulling aan een gezonde lunch en gezonde traktaties?

In samenwerking met de leerstoel Jeugd, Voeding en Gezondheid organiseren wij op donderdag 12 mei een inspiratiemiddag in de Villa Flora op Brightlands Campus Greenport Venlo. Tussen 15.00 en 18.00 is er een gevarieerd programma voor mensen uit het basisonderwijs. Diverse partners die gezondheidsactiviteiten bieden voor het basisonderwijs, presenteren zich op de inspiratiemarkt. Daarnaast vinden er diverse lezingen en workshops plaats.

Keynote: Edgar van Mill over ‘Wat is gezond?’
Professor Edgar van Mil zal het programma aftrappen met een lezing over ‘Wat is gezond?’. Edgar van Mill is één van professoren die het onderzoek leidt van de leerstoel Jeugd, Voeding en Gezondheid op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Hij is oprichter en hoofd van het expertisecentrum ‘Overgewicht bij kinderen’ in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

"Voeding is veel meer dan de noodzakelijke brand- en bouwstof voor het kind. Voeding ligt aan de basis van de ontwikkeling van het nieuwe leven en is een van de belangrijkste elementen in de dynamiek van het gezin. Het is niet voor niets dat het grootbrengen van het kind 'opvoeden' wordt genoemd. Voeding is de basis van ons bestaan en sturend element in ons gedrag. Ondanks dat alle ouders weten dat de juiste voeding belangrijk is voor de gezondheid van het kind lukt het hen niet altijd om dit in de praktijk te brengen. Onze voedingsomgeving, maar ook onze eigen biologie sturen ons vaak de verkeerde kant op. Kokkerelli is een uniek initiatief dat samen met de kinderen methoden ontwikkelt om de gezonde keuze aantrekkelijker te maken. Het is fascinerend om deel uit te maken van dit inspirerende en innovatieve team."

Ook deelnemen? Stuur een e-mail naar info@kokkerelli.nl