24-09-18

De eerste Kokkerelli kids proef producten bij Jan Linders!

Vanaf vandaag liggen de eerste gezonde producten van, voor, door en met kinderen in alle 59 Jan Linders supermarkten. Te herkennen aan het Kokkerelli kids proef logo vind je de wortelstamp, tomatensoep en pastasaus in het gekoelde vers-schap. 

De samenwerking startte enkele jaren geleden en begon vanuit de vraag hoe het eten van groente en fruit door kinderen aantrekkelijker gemaakt kan worden. Samen met kinderen werd de invulling van de productlijn bepaald. Zo gingen de kinderen onder aanvoering van Kokkerelli aan de slag met recepturen, dachten ze mee over de verpakking én keurden ze de uiteindelijke producten goed. Dit traject resulteerde in de Jan Linders/Kokkerelli producten die ‘Kids Proef’ zijn: verse tomatensoep, verse wortelenstamppot en een  verse pasta & pizzasaus. Verse producten op basis van heel veel groenten, die geproduceerd worden door Van Melik Food Groep.

Professor Fred Brouns (Health Food Innovation, Maastricht University) valideerde de producten vanuit de richtlijnen voor gezonde voeding.

De verse wortelstamp moet je echt proeven, hij is super lekker!
Selena, groep 8 Basisschool de Startbaan