KIDS PROEF CHALLENGE 2022

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 en houd jij van lekker eten? Doe dan mee met de Kids Proef Challenge en wie weet... staat jouw gezonde kindermenu binnenkort op de menukaart in Limburgse restaurants! 

Tijdens onze Kids Proef Challenge bedenken kinderen een lekker en gezond hoofdgerecht. Uit alle inzendingen worden duo's geselecteerd die hun gerecht mogen presenteren tijdens de voorronde in Villa Flora op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Een professionele jury zal tijdens de voorronde alle gerechten proeven en de duo's selecteren die door mogen naar de finale van de Kids Proef Challenge. Tijdens de finale gaan de geselecteerde duo's onder begeleiding van de kokstudenten hun gerecht bereiden.

Waar moet het gerecht aan voldoen? 

  1. Het gerecht is súperlekker én gezond
  2. Het gerecht bevat zoveel mogelijk elementen uit de Schijf van Vijf
  3. Het gerecht bestaat uit streekproducten
  4. Het is een spannend en door jullie zelf bedacht gerecht!

Wat moet je doen?

  1. Vraag een klasgenootje, broertje, zusje of vriend om als duo mee te doen aan de Kids Proef Challenge
  2. Bedenk samen een lekker en gezond gerecht voor op het kindermenu van restaurants
  3. Bereid het gerecht en stuur uiterlijk maandag 26 september de omschrijving met een foto, filmpje of andere presentatie naar info@kokkerelli.nl. Gebruik eventueel dit werkblad om je gerecht uit te werken

Op woensdag 28 september wordt bekend gemaakt welke 8 duo's mogen deelnemen aan de halve finale! De datum en locatie van de halve finale worden z.s.m. op deze pagina bekend gemaakt. 

Uiteindelijk gaan 4 duo's door naar de finale op donderdag 13 oktober van 13.30 tot 16.00 in de Villa Flora op Brightland Campus Greenport Venlo. 

Het winnende gerecht komt daadwerkelijk op het kindermenu van een aantal Limburgse restaurants! Daarnaast mogen de winnaars hun hele klas meenemen naar een leerstraat van Kokkerelli. 

Partners
Deze challenge wordt aangeboden in samenwerking met Brightlands Campus Greenport Venlo, Foodlab Limburg, Rabobank en Jong Leren Eten. 

Aanmelden?

Laat ons weten dat je meedoet, door je aan te melden via de gele knop hieronder.

Ik doe mee!